Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Drieluik start van een fonds op naam: Major Donor, Goed Doel en Filantropiedesk

Reportage

18 maart 2021

Vf gaat op zoek naar het verhaal van de gever. We traceren de stappen die gezet zijn bij het starten van een fonds op naam (FON), Fonds Ellen Nieuwenhuijsen, van het echtpaar Nieuwenhuijsen voor VluchtelingenWerk Nederland. Onno Yska, relatiemanager bij VluchtelingenWerk, is aan het woord over zijn ervaring met het eerste FON. Wat ging goed, en wat zijn de lessen voor een volgende keer? Tot slot legt Frank Aalderinks, hoofd Filantropie Advies bij ABN AMRO MeesPierson, uit wat zijn rol is geweest in dit proces en welk advies hij heeft voor Goede Doelen. Wat je afspreekt, moet voor iedereen goed voelen en voor honderd procent verantwoord kunnen worden. Dit lijkt logisch maar is ook een zoektocht. 

Gerda en Gerard Nieuwenhuijsen richtten een FON op ter ere van hun overleden dochter Ellen.
Gerda en Gerard Nieuwenhuijsen richtten een FON op ter ere van hun overleden dochter Ellen.

door Gea Broekema-Procházka

DEEL I: Het echtpaar Nieuwenhuijsen

Op een koude dag stap ik binnen in het appartement van de 80-plussers Gerda en Gerard Nieuwenhuijsen. Op hun verzoek doen we het gesprek bij hen thuis in hartje Rotterdam. We zitten coronaproof aan tafel als ze hun verhaal doen. Het echtpaar kent elkaar al sinds hun studietijd. Gerda studeerde in Groningen en werd later jeugdarts. Gerard studeerde in Delft.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Major Donors ABN AMRO Fondsen op naam VluchtelingenWerk Vf 23-1 Filantropie Advies Fonds Ellen Nieuwenhuijsen Frank Aalderinks Gerda en Gerard Nieuwenhuijsen Onno Yska

Gea Broekema-Procházka

Redacteur

Gea Broekema-Procházka werkte jarenlang in de goededoelensector, onder andere als directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland (2007-2018). Ook was ze hoofd fondsenwerving bij het VUmc en bij KWF Kankerbestrijding. Gea schrijft sinds 2019 voor Vakblad fondsenwerving.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close