Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Landelijk collecterende goede doelen halen door coronacrisis gemiddeld ruim 36 procent minder op met collecteweken

Onderzoek

11 maart 2021

De collecteopbrengst van de 25 landelijk collecterende goede doelen viel door de coronacrisis 36,2 procent lager uit in vergelijking met 2019. Dat blijkt uit een rondvraag van het Vakblad fondsenwerving onder de non-profit-organisaties die in 2020 een nationale collecteweek hadden gepland. Gezamenlijk haalden de goede doelen ruim 13,2 miljoen euro minder op dan het jaar ervoor, toen de organisatoren geen rekening hoefden te houden met beperkende maatregelen. Vooral de organisaties die tussen maart en juni 2020 langs de deuren gingen, liepen veel inkomsten mis. 

Een collectebus van de Brandwonden Stichting met QR-codes in Uithoorn.
Een collectebus van de Brandwonden Stichting met QR-codes in Uithoorn. © ANP / © DIJKSTRA BV

door Marijn Thijs

Het was het afgelopen jaar vrijwel onmogelijk om zonder stress een collecteweek te organiseren. De coronacrisis hing als een constant dreigende, onpeilbare donderwolk over fondsenwervend Nederland. De ene organisatie kwam in een onweersbui terecht en moest noodgedwongen binnenblijven, de andere organisatie kon tijdens een zeldzame opklaring wel naar buiten – al moesten zij dan nog steeds rekening houden met de bliksem. Hoe dan ook was het voor bijna alle organisaties onmogelijk om de collecteweek door te laten gaan zoals deze gepland was.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Collecteren Longfonds KWF Kankerbestrijding Hartstichting Rode Kruis Alzheimer Nederland Fonds Gehandicaptensport QR HandicapNL Digitale collecte ZOA Nationaal MS Fonds Inhaalcollecte Nierstichting Vf 23-1 Collectebureau

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close