Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Tweede analyse Data Inside: de weg omhoog in de coronacrisis

Onderzoek Analyse

12 mei 2020

De terugweg naar het nieuwe normaal lijkt te zijn gestart. Inmiddels leven we zo’n twee maanden met het coronavirus in Nederland. De maatregelen die de overheid neemt om het virus in te dammen, hebben grote impact op wat we doen in ons dagelijks leven. Ook in fondsenwervend Nederland leeft onzekerheid. Blijven mensen geven? En hoe bereik ik voldoende (nieuwe) donateurs nu dit coronavirus sommige wervingskanalen onder druk zet of zelfs stillegt?

door Jaap Zeekant

Om meer inzicht te krijgen in de fondsenwerving markt ontwikkelde Data Inside een dashboard met op basis van het geefgedrag van meer dan 750.000 bruto donateurs. Een belangrijke conclusie uit het eerste onderzoek was dat consumenten nog steeds blijven geven, als goede doelen maar giftverzoeken blijven doen. Inmiddels lijkt Nederland de grootste corona-angst achter de rug te hebben. Data Inside kijkt hiervoor naar de AEX als indicator voor het consumentenvertrouwen. Deze is inmiddels al een aantal weken vrij stabiel. Dit betekent dat we in rustiger vaarwater gekomen zijn en fondsen lijken dat ook voorzichtig te merken.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Donateurs Geefgedrag Coronavirus CoVid-19 Consumentenvertrouwen Data Inside Giften

Gerelateerde berichten

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close