Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Toegift: bijna honderd goede doelen met één missie

10 maart 2020

Een gezamenlijke campagne van heel veel goede doelen. Het was in de jaren 90 een keer geprobeerd om vrijwilligers landelijk in het zonnetje te zetten. Maar de collectieve steun van de goede doelen die daarvoor nodig was, bleek er toen nog niet te zijn.

Campagne Toegift.nl
Campagne Toegift.nl

door Caroline Vlietstra, Jaap Zeekant

Maar de nalatenschappenexperts van deze goede doelen lukte het wel: KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Leger des Heils, Dierenbescherming, Artsen Zonder Grenzen, KNRM, Unicef, Greenpeace, WWF Nederland en SOS-Kinderdorpen. Ze kwamen al langere tijd bijeen om over nalatenschappenwerving te spreken en ervaringen uit te wisselen. Dat mondde uit in het plan een gezamenlijke campagne op te zetten. Het doel is dat meer mensen goede doelen opnemen in hun testament. In goed overleg met brancheorganisatie Goede Doelen Nederland werden alle wensen en ideeën op papier gezet. Na twee jaar voorbereidingen werd het plan gepresenteerd aan de leden van Goede Doelen Nederland. Het idee werd positief ontvangen en bij de start hadden zich meteen al 89 goede doelen aangesloten. De eerste drie jaar van Toegift zijn achter de rug. Voor harde resultaten heb je bij nalatenschappen een langere periode nodig. Maar we zijn toch nieuwsgierig naar de campagne en de opgedane ervaringen met de samenwerking.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Nalatenschap Nalatenschappen Vf 22-2 Eric van Leeuwen Marjolein Blank Toegift

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Caroline Vlietstra

Journalist Vf

Caroline is zowel fotograaf als journalist en werkt namens haar eigen bedrijf voor verschillende opdrachtgevers waaronder Veilig Verkeer Nederland, ZUIDAS.magazine, Tirol Werbung, Oranje Boven, Voigt Travel en UIT magazine. Voordat ze als freelancer aan de slag ging, werkte ze 29 jaar bij Dagblad De Telegraaf (TMG). Haar bureau stond op verschillende redacties waarvan de laatste 17 jaar bij de Reiskrant. Caroline is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close