Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Piramidespel

Column

20 december 2018

Weet u nog dat Lady Di verongelukte? Verdrietige tijd. bij haar huis in London werden een miljoen bossen bloemen gelegd (en als het vanwege het gevaar voor de openbare veiligheid niet verboden was, waren het er nog veel meer geweest).

door Jeroen Talens

Maar herinnert u zich ook nog dat diezelfde dag in Algerije 250 vrouwen en kinderen de keel werd doorgesneden? Waarschijnlijk niet. Ik in elk geval niet. Hoe beter we iemand kennen, hoe meer we zijn leed kunnen voelen. Ook belangrijk: hoe meer we op iemand lijken... Niet alleen steeg het aantal zelfmoorden in Engeland en Wales in de weken na Diana’s dood met maar liefst 17 procent, het ging opvallend vaak om vrouwen die fysieke gelijkenissen hadden met de verongelukte prinses. Het lijkt me sterk dat al deze vrouwen tot hun daad kwamen omdat ze Diana persoonlijk kenden. Maar er was blijkbaar wel sprake van herkenning. Van vereenzelviging met het leed van de ander. En dat gold niet voor de vrouwen en kinderen in Algerije. Onbekend maakt onbemind.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 18-8

Jeroen Talens

Columnist

Jeroen Talens is copywriter bij Happy Horizon Non-profit. Hij was vaste columnist van het Vakblad fondsenwerving van 2013 tot 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close