Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Kennis is Cruciaal

Kennis is Cruciaal

Opinie

8 maart 2018

De wereld van de filantropie bestaat uit zeer diverse organisaties. Ze zijn uiteraard bijna altijd klein gestart met een of enkele enthousiastelingen, die voor hun zaak alles uit de kast haalden. Veel organisaties blijven klein. Soms omdat de doelstelling te weinig mensen aanspreekt. Maar ook omdat het niet lukt het in principe wel aanwezige maatschappelijk draagvlak te creëren. Een minderheid slaagt er wel in om te groeien. En met de groei komen dan ook de personeelsleden.

Opinie.jpeg

door Gastauteur: Henk de Graaf

Zodra de organisaties wat groter worden, lijkt de afstand van het personeel tot de doelstelling groter te worden. Toch vindt men het mooi om voor een goed doel werkzaam te zijn, praat men er graag over op verjaardagen en hecht men aan het goede gevoel dat het geeft. Toch geldt dat hoe mindere binding er is met het specifieke goede doel, des te groter de kans is dat iemand na een paar jaar weer vertrekt naar een ander goed doel of naar het bedrijfsleven. Uiteraard neemt iemand die vertrekt zijn of haar kennis en ervaring met zich mee. En dan is het maar de vraag of de kennis van die fondsenwerver geborgd is in de organisatie. Of het hoe en waarom bekend is van alle wervingsactiviteiten.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Henk de Graaf Kennis Vf 19-8

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close