Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Hoe natuurmonumenten OERRR werd

14 april 2017

Op 15 februari 2012 om 15.00 uur had René Terhorst van Natuurmonumenten zijn OERRR-moment. Dat was het begin van wat OERRR zou worden. Met veel enthousiasme gingen ze aan de slag bij Natuurmonumenten. Maar dat het zo succesvol zou worden, was ook voor hen een verrassing.

door Kevin

René Terhorst, senior Fondsenwerving: “Het was geruime tijd daarvoor begonnen met de zoektocht naar nieuwe proposities voor nieuwe doelgroepen. Een algemeen streven dat net zo simpel klinkt als het moeilijk is. Maanden waren nodig om in kaart te brengen wat er de vele afgelopen jaren al was gedaan bij Natuurmonumenten. Nagegaan werd wat er allemaal was geprobeerd, wat succesvol was en wat niet. Dat was een intensieve klus voor een organisatie die ruim honderd jaar is. Zo hadden we het jeugdprogramma Wildzoekers, waar we twee jaar eerder mee waren gestopt. Op een of andere manier was het programma te diffuus, geen duidelijke eigen identiteit. We wilden misschien wel te veel laten zien van wat we allemaal doen, als Natuurmonumenten. Toch waren er aan het einde zo’n zesduizend kinderen lid van Wildzoekers. Die ervaring was heel belangrijk voor het ontwikkelen van OERRR.”

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 19-2

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close