Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

“Onze online-inkomsten verdubbelen ieder jaar”

8 juli 2016

Nieuwe media, onlinestrategie, social networking: de sector heeft er de mond vol van en belooft zichzelf gouden bergen, maar kunnen we deze termen nog wel horen? Want wat houdt het begrip ‘nieuwe media’ in en hoe nieuw is het nu eigenlijk? Zijn wij zelf niet reeds lange tijd volledig verklonken met onze mobiele telefoons en social media? Consumeren we zelf niet al jaren online en zetten we al deze nieuwe mogelijkheden ook niet allang in bij onze fondsenwervingspraktijk? De jongste editie van de Vakbijeenkomst op vrijdag 10 juni 2016 bood ons een mooie gelegenheid het peillood eens uit te werpen bij de fondsenwervers die zich voor deze gelegenheid hadden verzameld in Theater Gooiland te Hilversum. Kom maar op: welke onlinemedia gebruiken jullie? Waar zet je het voor in en schuift het gebruik van Facebook eigenlijk al een beetje? Waar loopt jouw organisatie tegenaan? En hoe maak je er optimaal gebruik van? We kregen evenveel antwoorden als dat we vragen hadden. Over wat ‘nieuwe media’ zijn, reageerde men al zeer verdeeld, maar de diversiteit aan praktijkervaringen met onlinemedia was zo mogelijk nog groter. Dat de onlinedonateur niet op iedereen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefende, bleek echter des te meer. Een overzicht.

door Wiebe de Graaf

Maarten Haagen is relatiebeheerder bij Trans World Radio. De organisatie is ongeveer twee jaar geleden begonnen met enkele pilots voor onlinefondsenwerving.

“Dat bracht nog te weinig op. Voor ons geldt dat meer traditionele strategieën meer rendement opleveren. Met social media zijn er tal van mogelijkheden voor fondsenwerving bijgekomen, maar onze capaciteit is hetzelfde gebleven. Wij kiezen vooralsnog voor het rendement en zetten Facebook enkel in voor naamsbekendheid en contact met onze luisteraars.”

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Online Fondsenwerving Verslag Vf 18-4 Congressen

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close