Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Goed Doel of goed doel?

Editorial

8 juli 2016

Begin juli maakte het Centraal Bureau Fondsenwerving bekend welke goede doelen behoren tot het eerste contingent dat onder de nieuwe erkenningsregeling valt. Zij mogen vanaf die datum officieel de titel ‘erkend goed doel’ voeren.

door Jaap Zeekant

We schreven het al eerder: de nieuwe regeling betekent niet langer rigide toezicht, maar samen met alle betrokkenen werken aan een erkenningsregeling die beoogt de sector gezond te houden. En vooral kiezen voor openheid: laten zien wat je verkeerd doet en duidelijk maken wat je impact is. Een systeem op basis van vertrouwen, dialoog en zelfonderzoek. En als het ergens misgaat, dan niet meteen aan de schandpaal nagelen, maar met elkaar de dialoog aangaan en tot oplossingen en verbeteringen komen. Het klinkt geweldig. Het is een forse verbetering ten opzichte van de oude situatie. Zijn we nu voortaan van alle problemen af? Geen publicitaire commotie meer als er toch weer een keer iets behoorlijk misgaat?

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 18-4 Goed Doel

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close