Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Met spelen op safe kom je nergens

1 september 2015

Eigenlijk is het werken voor een goed doel een gedurfde stap. Zo’n doel is meestal opgezet omdat er een dringende reden is om dingen te veranderen. Als fondsenwerver moet je er dan maar voor zorgen dat er voldoende support en financiële middelen beschikbaar komen. Daarvoor heb je lef nodig, moet je risico’s nemen. Maar na ruim tien jaar te hebben gewerkt met goede doelen over de hele wereld, is mijn ervaring dat de sector volledig risicomijdend is.

door Gastauteur

Dat is onlogisch. We zouden juist moedig, boos en nergens bang voor moeten zijn. Maar doorgaans gedragen we ons alsof we op eieren lopen, bang om te worden bekritiseerd omdat we te veel kosten maken of negatieve publiciteit hebben veroorzaakt. Natuurlijk moeten we geen onverantwoorde risico's nemen. En we moeten zeker waken over de reputatie van ons goede doel. Maar als het gaat om het leveren van een bijdrage aan de oplossing van urgente maatschappelijke problemen, moeten we ons door niets laten weerhouden.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Innovatie Vf 17-5 Lucy Gower Risico

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close