Ben jij al lid? Van het Filantropisch Vakblad van Nederland?

Word lid!

Over de schijn van belangenverstrengeling

8 december 2014

Onlangs kwam Make a Wish  in opspraak, in verband met de hoogte van het bedrag dat was betaald aan een toenmalige interim-directeur. Het CBF onderzoekt de kwestie.

door Jaap Zeekant

In een recente publicatie van Wilco Dekker van de Volkskrant, werd bekend dat de heer van Rooij als interim-directeur van Make a Wish Nederland (MWN) voor een periode van vier maanden in 2013, een bedrag van 54.500 euro had ontvangen, terwijl hij tegelijk bestuurslid was van MWN. De Volkskrant vroeg zich af of daarmee de richtlijnen van de Code Wijffels geschonden waren. Aanvankelijk leek dat niet zo te zijn, op basis van de verzekering van MWN, dat er gedurende het interimschap van Van Rooij, een scheiding was aangebracht met zijn lidmaatschap van het bestuur.

Abonneer je op fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving, waarvan hij – ruim twintig jaar geleden - ook oprichter is. Jaap heeft meer dan veertig jaar ervaring met alle facetten van de professionele fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.