Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nieuw én spectaculair: DonorTrends

20 november 2014

De inhoud van de database is voor heel veel goede doelen cruciaal voor het resultaat van de fondsenwerving. Als je die data optimaal wilt gebruiken, is het nodig om regelmatig goede analyses te doen.

door Jaap Zeekant

Iedere organisatie die direct mail gebruikt wil haar giften verhogen, de netto-inkomsten verbeteren en toch de kosten zo laag mogelijk houden. Om dat te bereiken is het analyseren van de gegevens in je CRM-systeem heel belangrijk. Voor het maken van die analyses, om een beter inzicht te krijgen in de samenstelling van je donateursgroepen en hun geefgedrag, is allerlei software beschikbaar. De ene organisatie gebruikt software als SPSS, die door de eigen mensen wordt gefinetuned. Weer anderen vertrouwen op de analysemogelijkheden die behoren bij hun CRMsysteem. Keystone Consultancy (www.keystone-consultancy.eu) voegt daar met DonorTrends een zeer interessante nieuwe mogelijkheid aan toe.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 16-7

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close