Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

De naam is bonds, social bonds

1 februari 2014

Het zingt al een tijdje rond: goededoelenactiviteiten financieren met social bonds. Een oude manier van financieren of een nieuwe manier van fondsen werven?

door Jaap Zeekant

Allia in Engeland geeft social bonds uit aan particulieren, die er goede doelen mee kunnen fi nancieren, met de mogelijkheid de uit te keren rente te schenken. Tussen 1999 en 2010 werd zo'n tien miljoen pond opgehaald. Er werd o.a. het daklozenproject Places for People Homes mee gefi nancierd. Scope, een goed doel voor gehandicapten, haalde in juni 2012 twee miljoen pond op via een andere intermediair. Scope gaat het geld gebruiken voor een netwerk van charityshops, die voor de lange termijn inkomsten moeten genereren. In Nederland is Bizzy- Bees actief met o.a. het War Child project Building Skills in Uganda. Enkele musea en schouwburgen experimenteren met aandeelachtige constructies. Welke kansen liggen hier voor goede doelen? We wisselden van gedachten met fi lantropie- en bondsadviseur drs. Harald Machielse, die samen met Alcanne Houtzaager een artikel schreef over de mogelijkheden om activiteiten van non-profi ts te fi nancieren met social bonds en andere alternatieven. Harald maakt vanuit Chuva Consulting concepten voor frienden fundraising voor goede doelen en adviseert particulieren en andere partijen over hoe zij hun filantropiedoelen kunnen bereiken.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 16-1

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close