Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Geven in crisistijd, een verslag uit Spanje

1 oktober 2013

Denk je aan Spanje, dan denk je aan drukbevolkte stranden, heerlijke pintxos, Andalusische witte dorpen, of misschien zelfs je vakantie van afgelopen zomer. Denk je aan Spanje, dan denk je waarschijnlijk ook aan de economische malaise. Hoe zit het in dat land met de fonsenwerving?

door Gastauteur

Sinds het uitbreken van de crisis in 2008 doorbreken de werkloosheidcijfers in Spanje telkens nieuwe records, meer dan zes miljoen Spanjaarden (27,2 procent van de bevolking) zit momenteel zonder baan. Ik vroeg me af hoe het met fondsenwerving gaat in dit land. Geven mensen juist meer of minder in een tijd waarin hulp zo hard nodig lijkt? Bij het formuleren van een antwoord op deze vraag is het goed om te kijken naar de ontwikkeling van de Spaanse non-profitsector in de afgelopen decennia. Tijdens een bezoek in Madrid eerder dit jaar, sprak ik hierover met Marcos Concepción Raba en Carmen Gayo, directeur resp. voorzitter van Asociación Española de Fundraising (AEF), het in 1997 opgerichte Spaanse fondsenwervinginstituut.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 15-5

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close