Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Jaarverslag.org

De ideale filantroop geeft aan de universiteit als instituut

1 april 2013

Een gedreven dame. Dat is het minste wat je van Isabel Penne kan zeggen, gepassioneerd als ze is door haar opdracht als directeur fondsenwerving voor de Katholieke Universiteit Leuven, de grootste Vlaamse universiteit. Met haar team zorgt ze voor de vier procent vrijheid van de professoren.

door Ilja de Coster, Gastauteur

Isabel Penne: “Fondsenwerving voor een universiteit gaat niet over ‘putten vullen’, maar wel over ‘ambities waar maken’. Via onze fondsenwerving creëren we wat ik noem ‘vrijheidsgeld’. Dat is geld dat we vrij kunnen besteden. Andere financieringsbronnen voor wetenschappelijk onderzoek zijn namelijk altijd heel erg gereglementeerd. Als onderzoeker heb je die vrije middelen nodig, want daar kan je de ‘gekke’ dingen mee proberen die hopelijk wel eens tot een Nobelprijs kunnen leiden. Toch komt maar vier procent van het budget van de universiteit uit private fondsenwerving. Ik zeg daarom wel eens lachend dat onze profs toch minstens vier procent vrij zijn."

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 15-1

Ilja de Coster

Gastauteur

Ilja De Coster is o.a. vice-president van de Fundraisers Alliance Belgium en Director of Donor Relationship Management and Data Strategy at The DonorVoice.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close