Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Van kanker word je geen betere fondsenwerver

15 oktober 2012

Ongeveer een jaar geleden spraken we voor het Vakblad met Fons van Rooij, naar aanleiding van zijn vertrek bij het bureau WWAV. Fons volgde zijn hart en besloot na jaren betrokkenheid bij het bureau, dat hij mede had opgericht, vol energie en plannen een geheel nieuwe weg in te slaan. Toen kreeg hij kanker.

door Jaap Zeekant

Je was al lang van plan om rond je 55e een nieuwe weg in te slaan. Naast je bestuurlijke ambities in de non-profitsector, zoals bij het Instituut Fondsenwerving, wilde je een boek gaan schrijven. En er moest meer aandacht komen voor privézaken. Je wilde, zoals je toen zei, je energie stoppen in een aantal lang gekoesterde dromen. Kanker krijgen maakte daar geen deel van uit. Jarenlang had je je ingezet voor een grote verscheidenheid aan groepen met allerlei aandoeningen. Je reed zelfs mee met de Alphe d'HuZesactie voor de kankerbestrijding.

Fons: “Aan de ene kant is het een bijzondere en ingrijpende ervaring. Aan de andere kant heb ik me altijd gerealiseerd dat ik ook zelf zomaar deel uit zou kunnen maken van die doelgroep. De afgelopen tien, vijftien jaar hebben we vanuit WWAV heel veel werk verricht voor KWF Kankerbestrijding. Bij die campagnes heb ik geregeld gedacht dat het mij ook zou kunnen overkomen. Maar als je dan hoort dat je een kwaadaardig en gevaarlijk groot tumor hebt in je darmen met kans op uitzaaiingen, dan is dat wel iets om heel stil van te worden. Toch overheerste de gedachte 'dit komt nu eenmaal op mijn pad en we gaan wel zien hoe het loopt.' Als je zo'n bericht krijgt, dan gebeurt er in een paar dagen enorm veel in je hoofd. Je leest er snel heel veel over. Je maakt de balans op van je leven. Misschien klinkt dat vreemd,maar ik bedacht dat, als het binnen een paar maanden afgelopen zou zijn, ik wel kon terugkijken op een fantastisch leven. Er zijn heel veel mensen die plotseling hun einde zien naderen. Statistisch gezien zou dat mij ook kunnen overkomen. Op een of andere manier kon ik er toch vrij rationeel mee omgaan en me er mee verzoenen. Zo ben ik nu eenmaal."

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-5

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close