Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

ifunds versterkt positie met overname RDMS

15 juni 2012

Een jaar of twintig geleden hadden we ze in Nederland nog niet: gespecialiseerde crm-systemen voor fondsenwervende instellingen. Heel wat, vooral grotere fondsen, hadden hun eigen toepassingen laten ontwerpen. En veel andere werkten met databases en spreadsheets die net genoeg waren aangepast om zich mee te redden.

door Jaap Zeekant

In de loop der jaren heeft de markt zich ontwikkeld. Nu is er een aantal leveranciers van gespecialiseerde crm-systemen, voor fondsenwervende instellingen, voor vermogensfondsen en voor het beheren van projecten . Het ontwikkelen van een nieuwe markt, want dat was het in Nederland, betekent doorgaans dat er meer serieuze aanbieders komen. Maar tegelijk zien we inmiddels ook tendensen naar consolidatie en concentratie. Zo was de overname van Charibase door Blackbaud indertijd een signaal in die richting. Een andere, belangrijke recente gebeurtenis is de overname van RDMS door iFunds. We spraken er over met Henk Wassenaar van RDMS en Hans Gorter, directeur van ifunds.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-3

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close