Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

De Richard Krajicek Foundation bestaat 15 jaar

15 juni 2012

In 1996 won Richard Krajicek Wimbledon. Hij wilde geen rijtoer door zijn woonplaats, maar hij gaf midden in een Haagse wijk een tennisclinic voor kinderen. Met die clinic en het plezier van de kinderen, werd de basis gelegd voor de Richard Krajicek Foundation.

door Jaap Zeekant

op een of andere manier hebben we het laten gebeuren: de traditionele sportverenigingen zijn uit de buurten verdwenen naar de randen van de stad. voor de sociale cohesie en de kwaliteit van de wijken is dat geen goede zaak geweest. de richard Krajicek Foundation kwam met een nieuwe aanpak, waarbij sociale veiligheid en ‘ongeorganiseerd’ sporten hand in hand gaan. Bij een Krajicek sportclub betalen de kinderen geen contributie, hebben ze geen lange reistijden en zijn er geen strikte reglementen. de jeugd krijgt wel een lidmaatschapspasje, een tenue en een regulier trainingsaanbod door een opgeleide sportcoach. Het vervult een belangrijke sociale functie en de drempel om te gaan sporten wordt verlaagd.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-3

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close