Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Opbrengsten Goede Doelen Loterijen blijven stijgen

15 februari 2012

En weer zijn ze er in geslaagd om hun records te verbeteren. De drie goededoelenloterijen kunnen met hun opbrengsten van 2011, dit jaar weer meer maatschappelijke organisaties ondersteunen. Intussen zijn de drie Novamedia/Postcode-loterijen de derde grootste private donor ter wereld.

door Jaap Zeekant

De Nationale Postcode Loterij

De bekendste goededoelenloterij keert dit jaar een recordbedrag van 284 miljoen euro uit aan 85 goededoelenorganisaties. Dit maakte de grootste goededoelenloterij van Nederland, met 2,5 miljoen deelnemers, enkele weken geleden bekend, tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Door de groei kunnen, naast de 81 vaste begunstigden, vier nieuwe goededoelenorganisaties nu ook een meerjarige financiële bijdrage tegemoet zien. Daarnaast kunnen negen organisaties rekenen op een eenmalige financiering en ontvangen vijftien bestaande begunstigden een extra bijdrage voor een bijzonder project. Met een bijdrage van 15 miljoen euro uit het Droomfonds start Natuurmonumenten met het herstel van het Markermeer, een van Europa’s grootste zoetwatermeren. Oxfam Novib zet met de bijdrage van ruim 7.047.817 euro uit het Droomfonds, een telecombedrijf op in Noord-Oeganda, dat op een innovatieve en energiezuinige manier de mensen in honderd dorpen in de meest afgelegen gebieden van betaalbaar internet wil voorzien. Het Droomfonds is speciaal bedoeld om moedige, baanbrekende projecten mogelijk te maken.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-1

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close