Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Goed fout bij nalaten

15 februari 2012

Elders in dit nummer schrijven we over het initiatief GoedNalaten. Dat het jammer genoeg niet altijd goed gaat, ontdekte misdaadjournalist John van den Heuvel.

door Jaap Zeekant

We schrijven regelmatig in dit blad over het werven en afhandelen van nalatenschappen. Een kant die onderbelicht is gebleven, werd recent door Telegraafjournalist John van den Heuvel aan de oppervlakte gebracht. Experts op het gebied van de afhandeling van nalatenschappen hebben allemaal wel een of meer verhalen over een testament, waarbij de afhandeling – om het voorzichtig te zeggen – niet optimaal verliep. Off the record komen ze met voorbeelden van notarissen, die naar hun inzicht ronduit in gebreke blijven bij zo'n afhandeling. In het algemeen zijn ze het er over eens dat zowel particulieren als goede doelen er verstandig aan doen niet alles op dit gebied voor zoete koek te slikken, maar degenen die met de afhandeling van een nalatenschap zijn belast, kritisch te volgen.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-1

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close