Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Om filantropie te laten groeien, moeten we ons echt herpakken

15 februari 2012

Let’s face it! Zo kwamen Amerikaanse fondsenwervers recent tot de conclusie dat het geven aan goede doelen in de Verenigde Staten de afgelopen veertig jaar constant op slechts 2% van het gemiddelde netto nationaal inkomen is gebleven.

door Ilja de Coster

In juni 2011 kwamen verschillende fondsenwervers bijeen op de Growing Philantropy Summit in Washington (VSA); in juni 2011 vond een gelijkaardige conferentie plaats in Bristol (UK). De centrale vraag was wat we hieraan als sector zelf kunnen doen. De conclusies zijn gebundeld in een indrukwekkend rapport ‘Growing Philanthropy’ van professoren fondsenwerving Adrian Sargeant en Jen Shang. Ook voor fondsenwervers bij ons biedt dit rapport veel stof tot nadenken. We lichten er enkele aanbevelingen uit. De – internationale - aanbevelingen uit het rapport staan in de kaders.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

βœ” Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
βœ” Korting op diverse opleidingen en trainingen
βœ” Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-1

Ilja de Coster

Gastauteur

Ilja De Coster is o.a. vice-president van de Fundraisers Alliance Belgium en Director of Donor Relationship Management and Data Strategy at The DonorVoice.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief πŸ‘‡

Close