Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Virusvrij fondsenwerven

24 september 2002

Nu e-mail steeds meer in beeld komt als dagelijks instrument van fondsenwervers, wordt het tijd dat we onszelf en onze donateurs gaan beschermen. Je moet er niet aan denken dat een donateur in plaats van een aardige bedankmail, een virus van je krijgt. Jaap Zeekant legt uit hoe hij zijn redactionele computer ’schoon’ probeert te houden.

door Jaap Zeekant

Viruswaarschuwingen: goedbedoelde spam

Het gebeurt regelmatig dat ik viruswaarschuwingen krijg van andere e-mailgebruikers. Als ik ze als zodanig in de header herken, dan verwijder ik ze doorgaans zonder te lezen. Ze zijn goed bedoeld, maar ze kunnen beter niet worden verzonden. Want met een zekere regelmaat gaan in dergelijke berichten - ondanks de waarschuwende inhoud - toch virussen schuil. Niet iedereen kan kennelijk garanderen dat zijn e-mail virusvrij is. Het is voor emailontvangers zonder goede antivirussoftware bovendien lastig om onderscheid te maken tussen betrouwbare en goedbedoelde waarschuwingen enerzijds, en anderzijds virusmail die verpakt is als waarschuwing.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over FM 04-02

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close