Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Onderzoek Giraal Geven in Nederland

Onderzoek

24 september 2002

Later dit jaar start het econometrisch instituut van de Erasmus Universiteit in Rotterdam een door het DMSA geïnitieerd onderzoek naar giraal geefgedrag in Nederland. Vanuit het DMSA en de charitatieve sector wordt het project begeleid door Henk de Graaf van de Nederlandse Hartstichting en Felix Vriends van de Stichting DFW. Dr. Bas Donkers is projectleider bij de Erasmus Universiteit, prof. Dr. Philip Hans Franses coördineert het onderzoek. Funds Magazine rapporteert over een uniek onderzoek.

door Gastauteur

Het onderzoek heeft tot doel de effecten van mailstrategieën op het geefgedrag van Nederlanders in kaart te brengen. Zo wordt zowel het geefgedrag gemeten bij ongecoördineerd mailen zonder afstemming tussen participanten, als bij gecoördineerd mailen met afstemming tussen participanten. Ook de invloed van de mate van overlap van de adresbestanden van de participanten wordt in kaart gebracht. Met de resultaten wordt een concurrentiemodel gebouwd. In het extreme geval dat iedere participant unieke donateurs heeft, is er immers geen sprake van concurrentie. Door het bestuderen van de verbanden in geefgedrag bij de verschillende fondsen wordt inzicht verkregen in sectorvoorkeuren en de spreiding van geefvoorkeur. Ook de resultaten van een dergelijke beschrijvende analyse geven al inzicht in de mate waarin concurrentie tussen bepaalde fondsen invloed heeft op geefgedrag.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over FM 04-02

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close