Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

‘Kinderen en kleinkinderen hebben invloed op loyaliteit donateurs’

Nieuws

19 maart 2024

Donateurs met kinderen of kleinkinderen zijn minder geneigd om loyaal te blijven aan een specifiek goed doel, omdat zij hun donatiegedrag beïnvloeden. Die suggestie wordt gemaakt in de vijfde editie van het Zwitserse geefrapport Rapport sur les dons Suisse dat ieder jaar wordt opgesteld door Swissfundraising en de Zewo Foundation, schrijft EFA.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Monkey Business Images

door Redactie Vf

In het hoofdstuk over donateursloyaliteit beschrijven de onderzoekers de bewegingen op dat gebied. Over het algemeen is de loyaliteit gelijk gebleven; ruim zes op de tien respondenten geeft aan altijd aan dezelfde goede doelen te schenken. Huishoudens met kinderen zijn echter veel minder vertegenwoordigd in deze groep (45 procent) in vergelijking met huishoudens zonder kinderen.

24 procent van de donateurs wordt als ‘vluchtig’ omschreven: de organisaties waaraan zij geven laten veranderingen zien. Tot die groep behoren vooral zeventigplussers (59 procent) maar ook de leeftijdsgroep 35-44 jaar (44 procent). Twaalf procent zegt te geven aan een mix van dezelfde én nieuwe non-profitorganisaties.

Met de Zwitserse filantropie gaat het verder goed. 84 procent van de Zwitserse populatie gaf aan het goede doel – evenveel als voor de coronapandemie. Sindsdien vervijfvoudigde ook het aantal digitale donaties.

Bron: EFA
Meer over Loyaliteit Kinderen Donateurs Geefgedrag EFA Zwitserland Familie Rapport sur les dons Suisse Swissfundraising

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close