Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Islamitische filantropie voor vluchtelingenhulp recordhoog

Nieuws

19 maart 2024

UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft in 2023 een recordbedrag van 46 miljoen dollar via Islamitische filantropie ontvangen. Dat schrijft Alliance Magazine op basis van een rapport wat UNHCR uitbracht ter gelegenheid van het begin van de Ramadan. De toename van het aantal donaties vanuit de Islamitische gemeenschap is deels een reactie op het toenemende aantal conflicten en crises. Alleen vorig jaar raakten 114 miljoen mensen ontheemd.

Logo UNHCR - beeld ter illustratie.
Logo UNHCR - beeld ter illustratie. © Shutterstock // Mircea Moira

door Redactie Vf

De bijdragen via Zakat (het verplichte geven van 2,5 procent van het vermogen) en sadaqah (vrijwillige donaties in geld, spullen of tijd) zijn ten opzichte van 2022 met bijna twintig procent gestegen. De bijdragen zijn via het Zakat Fonds van de Verenigde Naties bij de vluchtelingenorganisatie terecht gekomen.

Filippo Grandi, Hoge Commissaris voor vluchtelingen bij de Verenigde Naties, maakt ook van de gelegenheid gebruik om aandacht te vragen voor vluchtelingen in Gaza en andere plekken waar veel conflicten woeden, zoals Soedan, Afghanistan en Jemen. ‘Deze maand wordt traditioneel gekenmerkt door momenten van vreugde, dankbaarheid, familie en samenkomsten rond de Ramadan-tafel. Het escalerende en brute geweld heeft talloze gezinnen over de hele wereld van die momenten beroofd.'

Meer over de Islamitische geefcultuur en Zakat: lees hier het interview met Imad el Fadili, directeur van het Nationaal Zakat Fonds (2021).

Meer over Vluchtelingen Ramadan Zakat Islamitisch geven Sadaqah Filippo Grandi UNHCR Alliance Magazine

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close