Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Nierstichting lanceert initiatief voor kinderen met nierziekte: Kidnie

Onderzoek Nieuws

26 februari 2024

De Nierstichting heeft een initiatief voor kinderen met een nierziekte gelanceerd. Onder de naam ‘Kidnie’ bundelt de stichting de krachten met alle kindernefrologische centra in Nederland met als doel om kinderen met een nierziekte kans op genezing te geven. Doel is om behandeling kindvriendelijker te maken, nierziekten in een zo vroeg mogelijk stadium op te kunnen sporen en 25 procent van de kinderen met een nierziekte te kunnen genezen.

De Nierstichting lanceert Kidnie om kinderen kans op genezing van nierziekten te geven.
De Nierstichting lanceert Kidnie om kinderen kans op genezing van nierziekten te geven. © Nierstichting

door Marijn Thijs

De impact van een nierziekte op een kind is enorm, deelt de organisatie bij de lancering van de samenwerking. Patiënten zijn elke dag moe en afhankelijk van medicijnen en moeten op termijn een transplantatie of dialyse. Daarbij is er nog geen zicht op genezing van nierziekten bij kinderen, wat betekent dat ze hun hele leven patiënt blijven. Dat vindt Michiel Schreuder, initiatiefnemer en hoogleraar van het Radboudumc onacceptabel. ‘Ik weiger me daarbij neer te leggen. Ik ben ervan overtuigd dat er over een aantal jaar veel meer mogelijk is.’

Volgens Schreuder loopt Nederland internationaal gezien enorm voor op het gebied van kindernefrologie. ‘De hele wereld kijkt hoe wij vanuit Nederland nu stappen zetten. Iedereen wil dit.’

Kidnie zoekt de samenwerking op met artsen, onderzoekers, partners, actievoerders, ambassadeurs en donateurs om het baanbrekende onderzoek naar o.a. erfelijkheidsbehandelingen en stamceltherapieën te financieren. Daarbij gaat Kidnie dienen als platform om bewustzijn van de impact van nierziektes bij kinderen te vergroten. 

Schreuder: ‘Wanneer de puzzelstukjes op hun plek vallen, kan Kidnie veel kinderen met verschillende nierziekten tegelijk helpen.’

Meer over Samenwerking Nierstichting Gezondheidszorg Kidnie Michiel Schreuder Radboudumc

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close