Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Personalia: Maarten de Bruijn, Marike Broekman, Barry Jager

Nieuws Personalia

6 februari 2024

Met ingang van 2024 is onze rubriek Personalia – waarin we de carrièrestappen van mensen in de goededoelensector volgen – een regelmatige online rubriek geworden. Deze keer de nieuwe functies van Maarten de Bruijn (zelfstandig / Nierstichting), Barry Jager (Leprastichting) en Marike Broekman (WR KiKa).

Maarten de Bruijn, Marike Broekman en Barry Jager.
Maarten de Bruijn, Marike Broekman en Barry Jager.

door Marijn Thijs

Maarten de Bruijn zwaait af bij Edukans en wordt zelfstandig ondernemer

Maarten de Bruijn

Maarten de Bruijn geeft zijn carrière een nieuwe wending en gaat na bijna veertien jaar actief te zijn geweest voor Edukans nu aan de slag als zelfstandig ondernemer. Als eerste zal hij zich als Marketing Coördinator inzetten voor de Nierstichting.

De Bruijn liep in 2007 zes maanden stage bij Edukans en kwam enkele jaren later terug, om bij de organisatie door te groeien tot Manager Marketing, Communications & Fundraising. In die functie werkte hij aan het versterken van de positionering, het vergroten van de naamsbekendheid en het genereren van inkomsten uit fondsenwerving om onderwijskansen te creëren voor kinderen en jongeren in Afrika.

‘Edukans, haar missie en het team heb ik in mijn hart gesloten en ga ik enorm missen. Maar mijn hart is groot en ik wil nog veel meer impact maken,’ schrijft De Bruijn op LinkedIn.

Fondsenwerver particulieren Alex Hoogendoorn vertelt aan Vf: ‘Maarten was in ons team bekend als een manager die ons vanuit vertrouwen verantwoordelijkheid gaf en ons team faciliteerde om het meeste uit onszelf te halen. Hij is erg creatief en aanjager van innovaties, waarbij hij ons stimuleerde om nieuwe dingen te proberen en zowel van succes als tegenvallende resultaten te leren om continu te zoeken naar wat werkt voor Edukans.’

Maarten de Bruijn werd in 2022 over zijn werk geïnterviewd door Vakblad fondsenwerving voor de rubriek ‘Fondsenwervers over fondsenwerving’. Lees dat gesprek hier.

--

Marike Broekman gaat Wetenschappelijke Raad KiKa voorzitten

Marike Broekman

Prof. Dr. Mr. Marike Broekman is per 1 februari benoemd tot nieuwe voorzitter van de Wetenschappelijke Raad KiKa (WR KiKa). Dat is een onafhankelijke groep onderzoekers op het gebied van kanker. Op basis van het advies van de WR KiKa worden projectaanvragen goed- of afgekeurd door de directie van de non-profit die tegen kinderkanker strijdt.

Broekman is neurochirurg en hoogleraar translationele neuro-oncologie in het Haaglanden Medisch Centrum en het Leids Universitair Medisch Centrum. Samen met haar onderzoeksgroep werkt ze aan nieuwe strategieën voor diagnose en behandeling van hersentumoren. Sinds 2017 is ze als lid aan de WR KiKa verbonden. 

Algemeen directeur van KiKa Jakolien van Eijk is blij dat Broekman en de andere versterking van het bestuur – groepsleider in het Nederlands Kanker Instituut Roderick Beijersbergen – naast drukke en veelzijdige banen ruimte maken om zich vrijwillig in te zetten voor WR KiKa. ‘Op deze manier kunnen wij onze donateurs garanderen dat hun geld goed terecht kom en dat is heel belangrijk. Daarom zijn we zo ongelooflijk dankbaar dat KiKa al sinds 2013 kan rekenen op de hulp van al haar WR-leden.’ 

Broekman zelf laat weten: ‘Het is een eer als voorzitter van de Wetenschappelijke Raad KiKa mee te mogen werken aan de missie van KiKa.’

-- 

Barry Jager nieuwe Relatiemanager nalatenschappen bij Leprastichting

Barry Jager

Barry Jager heeft een nieuwe functie bij de Leprastichting: hij wordt Relatiemanager nalatenschappen. Hoewel de programma’s omtrent toezeggers eerder ook al in zijn takenpakket zaken, kan hij zich nu exclusief op deze groep gevers storten.

Jager startte zijn carrière als commercieel- en salesmanager bij verschillende organisaties. In 2018 sloot hij aan bij de Leprastichting als relatiemanager bijzondere giften en nalatenschappen. In die functie was hij onder andere verantwoordelijk voor grotere particuliere gevers en potentiële erflaters, alsook betrokken bij de contactstrategie en donateursonderzoeken.

Naast zijn werk voor de Leprastichting is Jager betrokken bij branchevereniging voor marketing en data DDMA als adviseur over het inhoudelijke programma van bijeenkomsten die zich richten op major donors en nalatenschappen, en als stuurgroeplid bij Legacy Foresight, het jaarlijkse nalatenschappenonderzoek.

‘Heel veel zin in en een mooie stap voor mijzelf en voor Leprastichting,’ aldus Jager op LinkedIn.

--

Ben jij ook van baan veranderd? Geef het aan ons door! Mail naar redactie@fondsenwerving.nl.

Meer over KiKa Nierstichting Edukans Maarten de Bruijn Barry Jager Leprastichting Marike Broekman WR KiKa

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close