Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Maarten de Bruijn (Edukans) over fondsenwerving

23 maart 2022

In de rubriek ‘Fondsenwervers over fondsenwerving’ zetten we de mens achter de non-profits centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt en hun visie op het vak. Deze keer: Maarten de Bruijn, die de afgelopen 12,5 jaar verschillende posities bekleedde binnen Edukans. Nu is hij Manager Marketing, Communications & Fundraising bij de stichting die zich richt op goed onderwijs in ontwikkelingslanden: ‘Laten we onze blik wat vaker naar buiten richten.’

Maarten de Bruijn, Manager Marketing, Communications & Fundraising bij Edukans.
Maarten de Bruijn, Manager Marketing, Communications & Fundraising bij Edukans.

door Marijn Thijs

Hoe ben je in de goededoelensector terechtgekomen?

‘Voor de minor van mijn studie Commerciële Economie koos ik voor de minor ‘docent economie’, maar het was me snel duidelijk dat ik verder wilde in de marketing. De combinatie tussen marketing/management en onderwijs sprak me heel erg aan. Edukans was een organisatie die dat voor mij perfect bij elkaar bracht. Vrij snel na mijn studie ben ik hier terechtgekomen. Toen ik bij Edukans stage kwam lopen was er nog geen specifieke marketingafdeling. Ik dacht toen: daar liggen veel kansen om te benutten. Ik had enorm veel zin om de marketing binnen Edukans in te vullen.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Over fondsenwerving Vf 24-1 Edukans Maarten de Bruijn Schoenmaatjes Schoolmaatjes

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close