Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Sara Kinsbergen benoemd tot hoogleraar na uitspreken oratie

Nieuws

23 januari 2024

Sara Kinsbergen sprak op donderdag 18 januari haar inaugurele rede uit en is nu officieel aangetreden als hoogleraar op het gebied van burgers in duurzame ontwikkeling aan de Radboud Universiteit (bijzondere leerstoel Stichting Wilde Ganzen). In de aula van de Nijmeegse universiteit luisterden de aanwezigen naar de oratie getiteld ‘The appeal of the underdog: on the role of citizens in sustainable development.’

Sara Kinsbergen tijdens haar oratie in de aula van de Radboud Universiteit, 18 januari 2024.
Sara Kinsbergen tijdens haar oratie in de aula van de Radboud Universiteit, 18 januari 2024.

door Redactie Vf

Tijdens de oratie sprak ze over de rol die particuliere initiatieven innemen in ontwikkelingssamenwerking en deelde de bevindingen uit haar onderzoek. Met haar vergelijkend onderzoek probeert ze onder andere te vinden welke invloed beleid en wet- en regelgeving uitwerking heeft op de rol van burgerinitiatieven. In aanloop naar haar oratie sprak ze uitgebreid met Vakblad fondsenwerving over haar onderzoek en haar zorgen voor de toekomst van het particulier initiatief.

‘Voor mij komt deze titel, deze benoeming, met een verantwoordelijkheid, een opdracht. Eentje die ik niet lichtzinnig opneem. Ik zie het als mijn taak om de titel te dragen ‘voor het grotere goed’,' schrijft Kinsbergen terugkijkend op de plechtigheid op LinkedIn. ‘De titel is er niet om mij groter te maken, maar om de boodschap luider te laten klinken en verder te laten reiken. Het vraagt mij om mijn podium met mensen en organisaties te delen die minder makkelijk gezien of gehoord worden. Dat ik zal staan voor de veranderingen waar ik in geloof en zal helpen om die op een constructieve manier op te bouwen, binnen en buiten de universiteit – en vooral op dat snijvlak.’

‘Wat een genot was het om zoveel geweldige mensen te zien die mij vergezelden voor deze hele speciale gelegenheid, in Nijmegen of online,’ besluit Kinsbergen. ‘Ik ben eeuwig dankbaar voor alle support die ik heb gekregen. En nu, let’s rumble met die leerstoel, ik heb er kei veel zin in!’ 

Kijk de oratie hier terug:

Meer over Ontwikkelingssamenwerking Wilde Ganzen Radboud Universiteit Duurzaamheid Particulier initiatief Academica Oratie Wetenschappelijk onderzoek Sara Kinsbergen Wetenschappers

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close