Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vakdag 2023 - Workshops: Duurzame vrijwillige inzet & Aan de slag met diversiteit

Nieuws

12 september 2023

Op de Vakdag fondsenwerving 2023 zal een grote variatie aan workshops worden gehouden. Deze zetten we in aanloop naar de dag, op 26 september, in de spotlights. Vandaag de volgende twee sessies: een paneldiscussie over duurzame vrijwillige inzet en hoe dat in de praktijk te behalen, en een sessie vol tips over diversiteit, inclusie en gelijkheid.

door Redactie Vf

Duurzame vrijwillige inzet: kan dat?

Sprekers: Lucas Meijs (Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit), René Edinga (NOV / VPTZ Nederland), Amy de Witte (Natuurmonumenten), Mirjam Huisman (VluchtelingenWerk Nederland). Moderator: Pelagia de Wild (Amsterdam UMC Foundation).

    

Het vrijwilligerswerk is fundamenteel aan het verschuiven. Lucas Meijs gebruikt de metafoor waarin de ‘wilde zalm’ naar ‘kweekvis’ en ‘plankton’ verandert. In een panel onder leiding van Pelagia de Wild staan we stil bij de vragen: ‘Hoe kunnen non-profit organisaties duurzaam mensen aan zich binden? Wat motiveert mensen om zich in te zetten? Onder welke voorwaarden doen ze dit en waarom haken ze eventueel af? Wat zijn de ontwikkelingen en trends op het gebied van vrijwilligerswerk?’

Amy de Witte van Natuurmonumenten en Mirjam Huisman van VluchtelingenWerk Nederland delen hun praktijkervaring met het binden van vrijwilligers voor complexe taken. René Edinga gaat in op voorbeelden in de terminale zorg, o.a. binnen hospices. Meijs zal pleiten voor het kunnen opzetten van een gezamenlijk ecosysteem. Zet je schrap voor een enerverende discussie.

Haal je ticket voor de Vakdag nu in huis!

Aan de slag met diversiteit, inclusie en gelijkheid - Vijf tips van ervaringsdeskundigen

Spreker: Liana Hoornweg (Partos)

Diversiteit op de werkvloer is een streven waar veel organisaties achter staan. Het loont om een open organisatiecultuur te creëren, waar verschillen gewaardeerd en optimaal benut worden. Bij brancheorganisatie voor ontwikkelingssamenwerking Partos streven de leden naar diversiteit in de samenstelling van het personeelsbestand en bij de invulling van leidinggevende posities. Maar de praktijk blijkt weerbarstig. Organisaties kunnen namelijk wel streven naar diversiteit op de werkvloer, maar het gaat pas werken als er een inclusieve werkcultuur bestaat. Daarbij is het niet alleen van belang dat er oog is voor de minderheid, maar ook voor de meerderheid.

Wat dit betekent en welke vijf praktische tips de leden van Partos in samenwerking met experts hebben ontwikkeld, deelt directeur Liana Hoornweg tijdens een interactieve presentatie. Tijdens de sessie staat ze stil bij de voordelen van meer diversiteit en inclusie en hoe je ervoor zorgt dat dit in je organisatie realiteit wordt.

Meer over Vakdag Fondsenwerving Vrijwilligers Partos Vrijwilligerswerk Lucas Meijs Gelijkheid Pelagia de Wild Diversiteit Inclusiviteit Liana Hoornweg Vakdag 2023 Amy de Witte Mirjam Huisman René Edinga

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close