Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Geldschieter helpt Cobra Museum wegvallen subsidie op te vangen

Nieuws

12 september 2023

Het Cobra Museum wordt door een geldschieter – zorgondernemer en kunstliefhebber Marius Touwen – uit de brand geholpen. Nadat het museum voor moderne kunst te horen kreeg niet langer subsidie te ontvangen van de gemeente Amstelveen hing het voortbestaan aan een zijden draadje.

Het Cobra Museum in Amstelveen (2019).
Het Cobra Museum in Amstelveen (2019). © Shutterstock // Dutchmen Photography

door Redactie Vf

‘Deze bijdrage is een blijk van ongelooflijke steun voor het Cobra Museum en de directie in het belang van kunst en cultuur in onze gemeenschap,’ reageert Stefan van Raay, directeur van het museum in een verklaring op de website. ‘We zijn diep dankbaar voor de betrokkenheid van Marius Touwen, wiens bijdrage het voortbestaan van het museum veiligstelt en ons in staat stelt om met hernieuwde vastberadenheid te werken aan de lange termijn.’

Touwen is mede-eigenaar van Serra Holding en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en tevens oprichter van arbonetwerk Zorg van de Zaak. Zijn bijdrage is geen gift, maar onderdeel van een constructie waarbinnen hij samen met de directie en de gemeente wil werken aan de toekomst van het museum. 

Het museum schrijft al lange tijd rode cijfers. Uit onderzoek van de gemeente Amstelveen kwam naar voren dat er de afgelopen twintig jaar maar twee keer geen verlies werd gemaakt. De cultuurwethouder van de gemeente, Herbert Raat, liet toen weten het ‘niet meer verantwoord te vinden’ het museum financieel te ondersteunen.

Meer over Cultuur Museum Filantropie Kunst Amstelveen Cobra Museum Subsidies Marius Touwen Stefan van Raay

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close