Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Alliantie filantropie en overheid in Vietnam voor klimaatdoelstellingen

Nieuws

2 mei 2023

De Vietnamese overheid gaat een partnerschap aan met filantropische organisaties om de ambitieuze klimaat- en energiedoelstellingen van het land te kunnen behalen. Doel is om in 2050 volledig klimaatneutraal (net-zero) te zijn. Zuidoost-Azië is een van ’s werelds meest kwetsbare regio’s voor klimaatverandering.

Vlag van Vietnam.
Vlag van Vietnam. © Shutterstock // Mr Fox

door Redactie Vf

Het ministerie van Planning en Investeringen, het ministerie van Natuurlijke Grondstoffen en Milieu en het Instituut voor Energie in het Aziatische land hebben een overeenstemming bereikt met de Global Energy Alliance for People and Planet (GEAPP). Simon Harford, CEO van de alliantie die systemische verandering op het gebied van de klimaatcrisis en toegang tot schone energie wil bewerkstelligen, sprak daarvoor meerdere keren met de Vietnamese vicepremier Tran Hong Ha. Doel van de samenwerking is om de toegang tot betrouwbare en betaalbare energie te vergroten en tegelijkertijd klimaatverandering te helpen bestrijden.

Het partnerschap richt zich op kennisuitwisseling en de opbouw van actiecapaciteit, maar ook op technische assistentie, onderzoek en impactanalyses. De samenwerking volgt op de aankondiging van GEAPP tijdens het COP27-congres, waar het aangaf de Just Energy Transition Partnership initiatieven in Vietnam, Indonesië en Zuid-Afrika te ondersteunen.

--

Dit artikel stond eerder in de rubriek 'Filantropie over de Grens' in Vakblad fondsenwerving, jaargang 25, nummer 2, dat in april 2023 verscheen.

Meer over Klimaat Overheid Partnerschappen Filantropie over de Grens Vf 25-2 GEAPP Simon Harford Tran Hong Ha Vietnam

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close