Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Bevrijdingsfestival Utrecht gered door private en commerciële steun

Nieuws

1 maart 2023

Het Bevrijdingsfestival Utrecht kan toch doorgaan door een garantstelling van het K.F. Hein Fonds en bierbrouwer Koninklijke Grolsch. Het bericht komt enkele dagen nadat de festivalorganisatie bekend maakte dat het niet door kon gaan vanwege financiële onzekerheden. De twee partijen vinden het vieren van de vrijheid zo belangrijk dat ze te hulp zijn geschoten, schrijft het festival op haar website.

door Redactie Vf

Het Utrechtse Bevrijdingsfestival was in eerste instantie genoodzaakt de stekker uit het festival te trekken onder andere door de nasleep van de coronacrisis, de inflatie, gestegen loonkosten en tekorten aan onder andere materialen en personeel. Ook de Bevrijdingsfestivals in andere steden hebben te kampen met financiële onzekerheid.

K.F. Hein Fonds en Koninklijke Grolsch

Quinten Peelen, directeur van het K.F. Hein Fonds is blij dat het Bevrijdingsfestival in de Domstad door kan gaan. 'Ons fonds ondersteunt al 85 jaar projecten in de provincie Utrecht die mensen verbinden. Het Bevrijdingsfestival is daar een heel goed voorbeeld van: een festival waarbij iedereen welkom is om samen vrijheid en gelijkheid te vieren.'

Ook Koninklijke Grolsch, als partner al jarenlang betrokken bij het festival, biedt steun. Verkoopdirecteur Mike Stoffers (Koninklijke Grolsch): 'Toen we hoorden dat het festival afgelast zou worden, zijn we met open blik gaan kijken of welke wijze wij zouden kunnen bijdragen. Grolsch gelooft in de verbinding tussen mensen, zeker op zo'n belangrijk moment. We zijn dan ook blij dat de vrijheid ook dit jaar weer in Utrecht gevierd kan worden.'

'Hartverwarmende reacties'

Festivaldirecteur Manja Kerstholt kan haar geluk niet op dat het festival alsnog door kan gaan. 'We hebben afgelopen week hartverwarmende reacties ontvangen vanuit het hele land, waaronder een groots opgezette crowdfundingsactie. Samen met de initiatiefnemers beslissen we hoe we deze gift als Bevrijdingsfestival Utrecht kunnen inzetten.'

De oplossing biedt het Bevrijdingsfestival Utrecht de mogelijkheid om de editie 2023 te kunnen organiseren. Maar voor de komende jaren is de financiering nog niet zeker. Het festival gaat de komende tijd in gesprek met het Rijk en andere financiers om het festival te waarborgen.

Meer over Bedrijven Fondsen Festival 5 mei Bevrijdingsfestival K.F. Hein Fonds Koninklijke Grolsch

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close