Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Bevrijdingsfestival Utrecht gaat niet door, meer festivals in nood

Nieuws

23 februari 2023

Het Bevrijdingfestival in Utrecht gaat dit jaar niet door omdat de financiële risico’s te groot zijn. Dat maakte de organisatie woensdag bekend. Ook op andere plekken staat het Bevrijdingsfestival op losse schroeven.

door Redactie Vf

Het festival in Utrecht kampt de laatste jaren met financiële onzekerheid, onder andere door de nasleep van de coronacrisis, de inflatie, gestegen loonkosten en tekorten aan onder andere materialen en personeel. ‘Dat heeft geleid tot een kostenstijging van dertig procent, die de organisatie niet kan en wil doorberekenen met toegangskaarten of door de consumptieprijs te verhogen.’ Een editie met slecht weer zou tot tekorten leiden. Een extra bijdrage van de provincie van een ton was niet genoeg om het festival te redden.

5 mei

De Bevrijdingsfestivals op 5 mei zijn een begrip geworden wat onlosmakelijk bij de dag waarop in Nederland de vrijheid wordt gevierd hoort. Ieder jaar bezoeken ongeveer een miljoen mensen de optredens.

‘De Bevrijdingsfestivals zijn de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot het grootste mensenrechtenproejct van Europa,’ schrijft de oprichter van de Bevrijdingsfestivals, Ilco van der Linde, op LinkedIn. ‘Ook racisme en anti-semitisme worden met speeches, songs en kunstprojecten aan de kaak gesteld. Dit mag niet verloren gaan. Come on politiek, geef de festivals net als in Groningen (waar het festival wel doorgaat, red.) wat meer subsidie en zekerheid en we behouden iets heel moois en belangrijks!’

Meer over Gemeente Festival 5 mei Bevrijdingsfestival Provincie Subsidies Utrecht

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close