Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Eerste Vakblad fondsenwerving van 2023 verschijnt dinsdag 28 februari

Nieuws

22 februari 2023

Op dinsdag 28 februari 2023 verschijnt het eerste nummer van het Vakblad fondsenwerving van dit jaar. Daarmee luiden we alweer onze 25e jaargang in. Gedurende de maand maart zullen alle stukken uit het blad ook weer online verschijnen. De eerste dagen dat de artikelen live staan, zijn deze openbaar te lezen. Deze keer lees je onder andere artikelen over het dilemma waar ngo's in Afghanistan onder het bewind van de Taliban mee worden geconfronteerd, het nieuwe acceptgiro-alternatief Mijn eenmalige gift, de giftenaftrek, academisch onderzoek naar crowdfunding in de cultuursector, de (bergen) post van goede doelen en nog veel meer.

door Marijn Thijs

Dit kan je o.a. verwachten in het nieuwe Vakblad fondsenwerving

  • Sinds de Taliban in Afghanistan de macht overnam van de Amerikaanse bezetters worden de rechten van vrouwen uitgehold. Sinds december 2022 is het verboden voor vrouwen om bij ngo's te werken. Wat moet je dan doen: stoppen, blijven, of zijn er andere oplossingen? Hoofdredacteur Petra Hoogerwerf sprak activiste Mursal Sayas, Save the Children Nederland-directeur Pim Kraan, hoofd programma's bij Stichting Vluchteling Benoit de Gryse en professor humanitaire studies Thea Hilhorst over dit zware dilemma.
  • Wie op zoek gaat naar een actueel thema in de fondsenwervende sector, komt de afgelopen jaren snel uit bij de vele openstaande vacatures. Die worden gedeeltelijk ingevuld door jonge, verse krachten. Wie zijn deze nieuwe fondsenwervers en hoe kijken zij naar de (toekomst van de) sector? Berty Bannor en Dorit Peters (Nassau Fundraising) vroegen het aan Yolande Zuijdgeest (ClinlClowns), Naema Abdi (Scheepvaartmuseum), Nicole Mooij (Goede Doelen Nederland) en Gitta de Vries (VIER VOETERS).
  • Daar is hij dan: de opvolger van de acceptgiro die het afgelopen jaar is ontwikkeld door en voor de goededoelensector: Mijn eenmalige giftDe acceptgiro was vijftig jaar lang een begrip, dat moet het alternatief ook worden. Hoe gaat de sector dat bereiken? Redacteur Marijn Thijs onderzocht de communicatiecampagne, die wordt geleid door hoofd communicatie van Goede Doelen Nederland, Kyra van der Meulen.
  • Gastauteur Ewald Verhoog kwam jaren geleden altijd in hetzelfde broodjeszaakje om zijn lunch te halen. Na vijf jaar niet te zijn geweest, stapte hij binnen en wist de grote oud-slager achter de toonbank nog precies wat destijds zijn vaste bestelling was. Zo zou het in de fondsenwerving ook kunnen gaan, schrijft Verhoog. Hij legt de meerwaarde van het segmenteren van digitale klantprofielen uit: 'Laat je klanten zien dat je een olifantengeheugen hebt.'
  • Voor onze vernieuwde nieuwsrubriek pakken we de koffers en kijken we naar de filantropie over de grens. Met deze keer onder andere: wat verwachten bestuurders van Europese brancheorganisaties van 2023, de gigantische groei van rampfilantropie tijdens de coronapandemie in de VS en een groep Ieren die in Nieuw-Zeeland een intense uithoudingstocht ondernemen voor het goede doel.
  • En tenslotte: nieuws over de Vakdag 2023...!

--

Lid worden van het Vakblad fondsenwerving? Ontvang het papieren Vakblad zes keer per jaar in print en profiteer van de voordelen van ons lidmaatschap. Meer informatie: zie https://www.fondsenwerving.nl/lid-worden. Voor ledenservice-vragen: mail support@fondsenwerving.nl! 

Meer over Vakblad fondsenwerving Petra Hoogerwerf Klantrelatie Save the Children Fondsenwerving Stichting Vluchteling Marijn Thijs Afghanistan Ewald Verhoog Mijn eenmalige gift Arbeidsmarkt Data driven Benoit de Gryse Berty Bannor Datagedreven fondsenwerving Dorit Peters Filantropie over de Grens Mursal Sayas Pim Kraan Thea Hilhorst Vakdag 2023 Vf 25-1

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close