Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

42 procent verenigingen en clubs vreest voortbestaan door hoge energiekosten

Nieuws

21 februari 2023

42 procent van de clubs en verenigingen in Nederland vreest voor het voortbestaan door de hoge energiekosten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Motivaction. 22 procent van de respondenten denkt zelfs de winter niet door te kunnen komen. De VriendenLoterij heeft 5,6 miljoen euro beschikbaar gesteld om te doneren aan sportclubs, muziek-, toneel- en theaterverenigingen waar wordt getraind of gerepeteerd.

Voetbalvereniging DSVP nam een extra schenking van 5.000 euro in ontvangst.
Voetbalvereniging DSVP nam een extra schenking van 5.000 euro in ontvangst. © VriendenLoterij persbeeld

door Redactie Vf

Motivaction sprak voor haar onderzoek begin dit jaar 482 club- en verenigingsbestuurders die zelf energiekosten dragen. 41 procent van de clubs en verenigingen heeft de contributie verhoogd vanwege de stijgende energiekosten, terwijl 38 procent zegt dat niet te durven. De angst is ergens ook gegrond, aangezien bij twee op de drie clubs die de contributie hebben verhoogd ook meer leden opzeggen. Naast de angst voor het voortbestaan vrezen de bestuurders ook dat zij benodigde investeringen in materiaal of het clubhuis niet kunnen doen, waardoor het moeilijker wordt leden te behouden en aan te trekken.

1.250 tot 5.000 euro

De VriendenLoterij geeft aan dezelfde verhalen te horen van de clubs en verenigingen die bij hen aangesloten zijn. Met de extra schenking ontvangen de ruim 2.400 clubs en verenigingen die partner zijn van de loterij een bedrag tussen de 1.250 en 5.000 euro. ‘De VriendenLoterij zet zich in voor het welzijn van mensen in Nederland,’ reageert managing director VriendenLoterij Jonne Arnoldussen. ‘Clubs en verenigingen hebben een belangrijk aandeel in gezondheid van mensen en het creëren van ontmoeting. We zijn dan ook blij om een extra steun in de rug te kunnen bieden op plekken waar dat nu hard nodig is.’

Deelnemers aan de VriendenLoterij spelen voor het club- en verenigingsleven. Van elk meespelend lot gaat per trekking minimaal veertig procent rechtstreeks naar de door de speler zelf gekozen club.

Meer over Verenigingen Cultuur Loterijen Goede Doelen Loterijen Sport VriendenLoterij Schenken Theater Energiecrisis Energiekosten Clubs

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close