Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

We Are Public lanceert ‘cultuuralgoritme’ op platform

Nieuws

20 februari 2023

Platform voor cultuur We Are Public heeft afgelopen week een nieuwe functionaliteit toegevoegd: een soort ‘cultuuralgoritme’ wat met een paar muisklikken een cultuuraanbod genereert wat bij de interesses van de gebruiker past. Hiermee wil het platform meer mensen verleiden tot het bezoeken van podia en musea, die na de pandemie nog altijd minder bezoekers trekken dan voor de corona-uitbraak.

Het nieuwe platform van We Are Public heeft een 'cultuuralgoritme' ingebouwd.
Het nieuwe platform van We Are Public heeft een 'cultuuralgoritme' ingebouwd.

door Redactie Vf

We Are Public is een platform waarop men door middel van een lidmaatschap toegang krijgt tot cultuur. Het platform biedt ondertussen een selectie voorstellingen, concerten, films, exposities en festivals van meer dan vierhonderd podia, filmhuizen en musea in heel Nederland.

Nieuw is dat het aanbod wordt opgebouwd op basis van het pad dat bij de gebruiker past. Ook heeft een team van topcurators een centrale plek gekregen op het platform om dagelijks bezoekers te wijzen op inspirerende culturele evenementen.  

Curators geven suggesties binnen hun expertisegebied.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe functionaliteiten op het platform werkte We Are Public samen met Digital Natives. ‘Dit project is een prachtig voorbeeld van hoe digitalisering en co-creatie de cultuursector een nieuwe impuls kunnen geven,’ aldus Rob Römgens van het digitale agentschap.

Meer over Cultuur Museum Kunst Film Theater Platform Poppodium Digital Natives We Are Public

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close