Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Stand Giro555 na Nationale Actiedag: 88,9 miljoen

Nieuws

16 februari 2023

Na de Nationale Actiedag voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije staat het gedoneerde bedrag aan Giro555 op 88,9 miljoen euro. Dat werd woensdagavond in Beeld en Geluid in Hilversum bekend gemaakt door zangeres Karsu en journalist Sinan Can. De hele dag was er op radio en televisie aandacht voor de ramp.

Er werd 88,9 miljoen op Giro555 gestort (woensdag 15 februari, 22.20 uur).
Er werd 88,9 miljoen op Giro555 gestort (woensdag 15 februari, 22.20 uur).

door Marijn Thijs

De hele dag stroomden donaties binnen via de website en het belpanel dat werd bemand door vrijwilligers en BN’ers. Woensdagochtend stond de teller op ruim 28 miljoen en dat liep gestaag op. 3,5 uur voor de bekendmaking van de eindstand was de laatste tussenstand bijna 55 miljoen. Ook het kabinet maakte bekend tien miljoen euro extra vrij te maken voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving die tienduizenden dodelijke slachtoffers maakte.

Het geld wordt door de samenwerkende hulporganisaties in eerste instantie besteed aan noodhulp in de getroffen gebieden. Dat uit zich in de grotendeels verwoeste steden vooral in de voorziening van dekens, voedsel, drinkwater en tenten. 

‘Het is overweldigend hoeveel geld er gegeven is door heel Nederland,’ zegt actievoorzitter van Giro555 Michiel Servaes. ‘Er zijn zo ongelooflijk veel mensen in actie gekomen door ons panel te bellen, online te doneren, maar ook door het hele land zijn acties opgezet door jong en oud.’

Meer over Inzamelingsacties Noodhulp Giro555 Natuurramp Syrië Michiel Servaes Beeld en Geluid Aardbeving Turkije

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close