Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nalatenschappen: topinkomsten in 2021, groeiverwachting blijft positief

Nieuws

8 november 2022

De inkomsten uit nalaten zijn zowel in het eerste als het tweede coronajaar aanzienlijk gegroeid. Dat concluderen Legacy Foresight en Arjen van Ketel in het Legacy Monitor rapport 2022. Uit het benchmarkonderzoek onder 28 Nederlandse goede doelen blijkt dat 32 procent van wat goede doelen en particulieren ontvangen nu via een testament komt. Naar verwachting zet die groei gematigd door: met gemiddeld 2,2 procent per jaar in het komende decennium.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Daniel Jedzura

door Redactie Vf

Vier factoren voor groei

Tijdens de coronacrisis was er sprake van oversterfte. Maar de inkomstengroei komt niet alleen door het hogere aantal overlijdens: ook het aantal ontvangen begunstigingen per duizend overledenen is gestegen. Volgens de onderzoekers komt dat ook door drie factoren: het percentage mensen met een testament groeit, babyboomers staan meer open voor nalaten aan goede doelen en ook de wervingsinspanningen rond nalaten in de goededoelensector dragen positief bij aan het getal.

Vooral de gezondheidssector en internationale (mensenrechten-) organisaties werven veel testamenten. De grootste groei is in de sector Cultuur te zien. Bij middelgrote en kleinere non-profits is het groeipercentage wat groter dan bij de allergrootste nalatenschappenwervers.

Een uitgebreide samenvatting van het rapport is gratis te downloaden.

--

Dit bericht verscheen eerder in Kort en Goed in Vakblad fondsenwerving, jaargang 24, nummer 5, dat in november 2022 verscheen.

Meer over Nalatenschappen Arjen van Ketel Testament Legacy Foresight Vf 24-5

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close