Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

VUfonds ontvangt eerste legaat bestemd voor ondersteuning vluchtelingstudenten

Nieuws

26 september 2022

Het VUfonds heeft een eerste legaat ontvangen, een bedrag dat ten goede moet komen aan de financiële ondersteuning van vluchtelingstudenten die aan de Vrije Universiteit in Amsterdam komen studeren. Dat heeft de VU zelf bekend gemaakt. Het legaat is afkomstig uit de nalatenschap van Antonia Hilhorst en heeft een hoogte van 50.000 euro.

Het pand van de Vrije Universiteit Amsterdam.
Het pand van de Vrije Universiteit Amsterdam. © Shutterstock // David Peperkamp

door Redactie Vf

Hilhorst overleed eerder dit jaar op 99-jarige leeftijd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog volgde zij een opleiding tot lerares en werd kort daarna op 24-jarige leeftijd directrice van een huishoudschool in Hardenberg. In 1947 koos ze om voor het Rode Kruis een functie te vervullen in het voormalig Nederlands Indië. Ze verbleef twee jaar op Java en Sumatra en hielp daar met het op peil brengen van de gezondheid van de bevolking na de oorlog met Japan. Uiteindelijk werd Hilhorst directrice van een school met mbo- en lerarenopleidingen.

Bij het opmaken van haar testament liet zij vastleggen dat zij na haar overlijden iets wilde betekenen voor vluchtelingstudenten aan de Amsterdamse universiteit. ‘Met haar legaat van 50.000 euro aan het VUfonds zorgt zij er postuum voor dat vluchtelingen een kans krijgen om aan de VU te studeren en een carrière op te bouwen,’ schrijft het universiteitsfonds.

Meer over Nalatenschap Onderwijs Legaten Testament Vrije Universiteit VU Amsterdam Antonia Hilhorst VUfonds

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close