Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Gratis Testament Maand 2022 wordt uitgesteld

Nieuws

16 augustus 2022

De campagne Gratis Testament Maand 2022, die in september zou plaatsvinden, is uitgesteld. Aanleiding is het gebrek aan capaciteit voor de extra testamenten bij het notariaat. Het tekort aan personeel speelt al langer bij het notariaat, maar de coronaperiode heeft dit versterkt. De vraag naar testamenten is verder toegenomen. En in tegenstelling tot wat er in andere landen plaatsvindt, is in Nederland de onroerend-goed-markt doorontwikkeld en ook de economie is dankzij de vele steunmaatregelen blijven groeien, waardoor er steeds meer vraag naar de diensten van het notariaat is. Veel notarissen werken nu met een wachtlijst en hebben geen ruimte meer voor het extra werk dat de Gratis Testament Maand nu vraagt.

door Arjen van Ketel

Helaas is daarom in overleg met de elf deelnemende goede doelen besloten de Gratis Testament Maand uit te stellen tot de rust bij de notariskantoren is teruggekeerd en zij voldoende capaciteit hebben. 

Gratis Testament Maand is een initiatief van Arjen van Ketel in samenwerking met goede doelen. De eerste campagne werd in 2021 succesvol uitgevoerd. De campagne biedt aan in geselecteerde gebieden aan om een gratis testament met goede doelen te maken. De maand wordt mogelijk gemaakt door deelnemende goede doelen met de medewerking van notariskantoren, gestoeld op de samenwerking tussen goede doelen en notarissen. Dit jaar stonden elf goede doelen in de startblokken om de campagne weer tot een succes te maken, maar de uitvoering wordt nu uitgesteld.

Meer informatie is te vinden op www.gratistestamentmaand.nl.

Meer over Nalatenschap Nalatenschappen Arjen van Ketel Testament Notaris Gratis Testament Maand

Arjen van Ketel

Gastauteur

Arjen van Ketel is consultant, trainer en onderzoeker. Hij zal de komende jaren zijn consultancy en trainingen net als de Legacy Monitor onder de vlag van Legacy Futures voortzetten.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close