Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Roparun 2022 over ‘ouderwets’ lange afstand levert 3,4 miljoen op

Nieuws

18 juli 2022

De organisatie van de Roparun 2022 heeft de eindopbrengst van het hardloopevenement dat van 4 tot 6 juni werd gehouden bekendgemaakt. De 220 teams haalden gezamenlijk iets meer dan 3,4 miljoen euro op. Stichting Roparun geeft aan ‘blij verrast’ te zijn met de opbrengst.

De start van de Roparun 2022, op Vliegveld Twenthe.
De start van de Roparun 2022, op Vliegveld Twenthe. © Marco de Swart / Roparun

door Redactie Vf

Van Twente naar Rotterdam

Vanwege het nog altijd grillige coronavirus werd er voor deze editie opnieuw niet naar het buitenland getrokken, maar bleven de lopers binnen de Nederlandse landsgrenzen. De start vond plaats bij Vliegveld Twenthe, waarna de lopers de noordelijke of zuidelijke route konden volgen. De finishlijn was, de ‘ouderwetse’ 550 kilometer verderop, weer op de Coolsingel in Rotterdam getrokken.

‘De coronacrisis deed de afgelopen jaren een groot beroep op het aanpassingsvermogen van onze teams, vrijwilligers en de organisatie. Ook in aanloop naar deze editie waren er minder mogelijkheden voor de teams om doneeracties te organiseren,’ zegt Stichting Roparun-voorzitter Michael Arbman. ‘Dit eindbedrag laat zien dat we ook na een aantal turbulente jaren nog steeds het verschil kunnen maken. Het biedt vertrouwen om in de toekomst verder te bouwen aan de maatschappelijke impact die Roparun heeft.

Edities 2020 en 2021

Door het coronavirus kon de Roparun de voorgaande jaren niet in reguliere vorm doorgaan. Hoewel de estafetteloop van 2020 werd afgelast, werd er door de deelnemers nog wel ruim twee miljoen euro geworven voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. In 2021 kon er wel hardgelopen worden, al werd het evenement toen in een afgeslankte vorm georganiseerd. De deelnemers renden in oktober een binnenlandse ronde van driehonderd kilometer met Landgraaf als start- en finishplaats. Ook toen bedroeg de opbrengst iets meer dan twee miljoen euro.

Bron: Roparun
Meer over Sport Sponsoring Roparun Kankeronderzoek Rotterdam Palliatieve Zorg Michael Arbman

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close