Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Deirdre Carasso wordt lid van Raad voor Cultuur

Personalia

5 juli 2022

Deirdre Carasso is per 1 juli benoemd als lid van de Raad voor Cultuur. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media. Ze is nu werkzaam als directeur-bestuurder van de Bibliotheek Utrecht.

door Redactie Vf

Carasso studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en Archivistiek A aan de Rijksarchiefschool. Daarna werkte zij onder andere bij Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Nationaal Archief in Den Haag. Voordat ze bij de Bibliotheek Utrecht aan de slag ging, was ze directeur-bestuurder van het Stedelijk Museum Schiedam. Ook is zij RvT-lid van Scapino Ballet Rotterdam, al zal ze, nu ze benoemd is als lid van de Raad voor Cultuur, die positie neer gaan leggen.

‘Ik draag er vanuit mijn ervaring graag aan bij om cultuur dicht bij mensen te brengen,’ reageert Carasso in het bericht van de Ministerraad over haar aanstelling. ‘Het is een eer om dat samen met de andere raadsleden te mogen doen. Het aandachtsgebied musea en beeldende kunst kan hierbij op mijn bijzondere aandacht rekenen.’

--

Dit Personalia-bericht verscheen eerder in Vakblad fondsenwerving, jaargang 24, nummer 3, dat in juni 2022 uitkwam.

Meer over Cultuur Deirdre Carasso Raad voor Cultuur Vf 24-3 Bibliotheek Utrecht

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close