Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Marieke van der Plas nieuwe directeur-bestuurder Rutgers

Personalia

20 mei 2022

Expertisecentrum seksualiteit Rutgers heeft Marieke van der Plas aangesteld als nieuwe directeur-bestuurder. Ze is op 1 mei 2022 in haar nieuwe rol gestart en volgde Ton Coenen op, die nu directeur van GGD GHOR Nederland is.

door Redactie Vf

Van der Plas is van oorsprong pedagoge en was sinds 2017 directeur van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Daarvoor werkte ze als eigenaar van een consultancybureau in de Cariben en als Manager Zorg, Welzijn en Sport bij het CAOP. Aan het begin van haar carrière was ze ruim zeven jaar actief voor Fonds 1818.

‘Wereldwijd worden jongeren geconfronteerd met belemmeringen bij de toegang tot goede seksuele voorlichting, anticonceptie en veilige abortus. Seksueel en gendergerelateerd geweld zijn aan de orde van de dag,’ zegt Van der Plas. ‘Ook in een vooruitstrevend land als Nederland anno 2022 is er nog een hoop werk aan de winkel. Ik zie bij de medewerkers van Rutgers en Dance4Life veel kennis, kunde en ambitie om aan bewustwording en verbetering te werken. Ik zet me graag samen met hen in om deze missie te laten slagen.’

--

Dit Personalia-bericht verscheen eerder in Vakblad fondsenwerving, jaargang 24, nummer 2, dat in april 2022 uitkwam.

Meer over Dance4life Rutgers Vf 24-2 GGD GHOR Marieke van der Plas Ton Coenen

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close