Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Eindstand Nationale Actiedag Giro555 voor Oekraïne: 106,2 miljoen

Nieuws

8 maart 2022

Nederland heeft 106,2 miljoen euro gestort op Giro555 voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Dat maakte Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling aan het einde van de tv-avond met een druk op de knop bekend. De actie voor Oekraïne heeft daarmee nu al de op twee na hoogste opbrengst voor Giro555 sinds de start van de samenwerkende hulporganisaties. Het gironummer (NL08INGB0000000555) blijft de komende dagen nog open, dus de verwachting is dat het bedrag de komende dagen nog oploopt.

door Redactie Vf

Op de Nationale Actiedag zelf kwam 85 miljoen euro binnen. De hele dag maakten presentatieduo’s van verschillende stations gezamenlijk radio onder de noemer Radio555 en ’s avonds presenteerden NPO1, RTL4 en SBS6 een gezamenlijke benefietavond ‘Samen in actie voor Oekraïne’. In die show was er ruim aandacht voor de inzamelingsacties uit het land, spraken Eva Jinek en Jeroen Pauw aan een talkshowtafel met Oekraïners, Giro555-betrokkenen en politici, werd er geschakeld naar het belpanel. Tussendoor traden Nederlandse artiesten op.

Met het ingezamelde geld kunnen de samenwerkende hulporganisaties vluchtelingen en oorlogsslachtoffers van de eerste basisbehoeften blijven voorzien. In veel steden is water en voedsel schaars en is de stroom uitgevallen. Het geld wordt verder ingezet voor medische en psychosociale zorg. Via een verdeelsleutel wordt bepaald welke hulporganisatie welk deel krijgt.

Samenwerkende Hulporganisaties

De elf hulporganisaties achter Giro 555 zijn Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF Nederland, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision.

Meer over Giro555 Vluchtelingen TV Samenwerkende hulporganisaties Stichting Vluchteling Radio Tineke Ceelen Oekraïne Oorlog Rusland Nationale Actiedag

Gerelateerde berichten

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close