Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Onbelaste vrijwilligersvergoeding blijft 1800 euro

Nieuws

24 januari 2022

De onbelaste vrijwilligersvergoeding zal in 2022 niet veranderen. Het bedrag blijft, net als in 2021, 1.800 euro, staat in de bijlage van de Nieuwsbrief Loonheffingen 2022.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Monster Ztudio

door Marijn Thijs

Een stichting kan vrijwilligers een vergoeding geven die tot een bepaald punt onbelast is. Vrijwilligers kunnen 180 euro per maand, tot een totaal van 1800 euro aan vergoedingen ontvangen waarover ze geen premie volksverzekeringen hoeven te betalen. De organisatie hoeft op haar beurt ook geen premies werknemersverzekeringen te voldoen. Als de totale vergoeding niet boven het plafondbedrag komt is een uurvergoeding van maximaal vijf euro onbelast (onder 21 jaar 2,75 euro).

Eisen aan vrijwilligers

De Belastingdienst stelt eisen aan vrijwilligers. De persoon in kwestie moet werkzaamheden voor een organisatie die niet onder de vennootschapsbelasting valt, of zich inzet voor een sportclub of ANBI. Daarnaast mogen zij niet in dienst zijn bij de organisatie, de werkzaamheden niet als beroep uitoefenen en dus een vergoeding krijgen.

Bron: Partin
Meer over Vrijwilligers Belastingdienst Partin Fiscale regelingen

Gerelateerde berichten

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close