Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding per 2021 honderd euro hoger

10 februari 2021

De maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding is ten opzichte van vorig jaar met honderd euro gestegen naar 1800 euro. Het vrijgestelde bedrag stijgt met de inflatie.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Monster Ztudio

door Redactie Vf

De onbelaste vrijwilligersvergoeding wordt sinds vorig jaar jaarlijks geïndexeerd en opnieuw bepaald. Vrijwilligers mogen vergoedingen ontvangen tot maximaal 180 euro per maand, tot een totaal van 1800 euro per kalenderjaar, zonder dat zij daarvoor belasting en de premie volksverzekeringen hoeven af te dragen. Ook de organisatie waarvoor de vrijwilliger zich inzet heeft baat bij de verhoogde onbelaste vrijwilligersvergoeding omdat zij in deze constructie geen premie werknemersverzekeringen hoeft te betalen.

Om de regeling in goede banen te leiden heeft de Belastingdienst wel een aantal eisen waar een vrijwilliger aan moet voldoen. Daar valt onder andere onder dat de vrijwilliger werk verricht voor een niet-commerciële organisatie (een ANBI, sportvereniging of organisatie die vrijgesteld is van vennootschapsbelasting). Daarnaast is de vrijwilliger niet in dienst bij de organisatie, voert hij de werkzaamheden niet voor zijn beroep uit en krijgt hij een vergoeding voor het werk die niet in verhouding staat tot een salaris.

Meer over Vrijwilligers Vrijwilligerswerk Belastingdienst Belasting Fiscale regelingen Inflatie Maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close