Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Culture of Solidarity Fund wint European Cultural Brand Award

Nieuws

16 november 2021

Het Culture of Solidarity Fund, dat is gevestigd in Amsterdam, heeft op 11 november een European Cultural Brand Award gewonnen in de categorie ‘European Cultural Investor of the Year 2021’. 

door Marijn Thijs

Het fonds werd opgericht door de European Cultural Foundation als reactie op de coronapandemie en ondersteunt internationale culturele initiatieven die landsgrenzen, professionele sectoren en artistieke disciplines overschrijden om oplossingen te bieden voor de urgente en systemische problemen die de cultuursector in de nasleep van de pandemie voor de kiezen krijgt.

Meer dan 110 Europese culturele instellingen hadden het tot de voorverkiezing geschopt. Vervolgens steden de overgebleven projecten om onderscheidingen in acht categorieën. Het Culture of Solidarity Fund won het in haar categorie van Zwitserse beschermvrouw van de Kunsten Maja Hoffman en de Duitse partner van de kunst- en cultuurwereld Ströer Media Deutschland.

Uitreiking Awards afgelast

De award ceremonie die gepland stond voor 11 november in Dresden, compleet met gala, kon helaas wegens corona geen doorgang vinden. De organisatie zal de onderscheiding tijdens een vooralsnog ongepland evenement in ontvangst mogen nemen, laat de organisatie weten.

Meer over Cultuur Cultuurfonds Kunst Culture of Solidarity Fund European Cultural Brand Awards Maja Hoffman

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close