Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Donatiemodule Twitter zeer binnenkort toegankelijk voor alle gebruikers

Nieuws

27 september 2021

De plannen van het sociale medium Twitter om een donatiemodule op te zetten die voor iedereen bruikbaar is komen tot vervulling. De fooienfunctie, die vooralsnog alleen voor geselecteerde accounts beschikbaar was, wordt voor alle gebruikers van boven de achttien jaar uitgerold, laat productmanager Esther Crawford van Twitter weten in een blog.

door Redactie Vf

‘Of je nu je favoriete account een fooi wilt geven omdat je dol bent op hun commentaar, wat liefde wil sturen naar een komiek voor hun hilarische tweets, een eigenaar van een klein bedrijf door een moeilijke tijd wil loodsen of aan een belangrijk doel wil geven; ‘Tips’ is er om je daarbij te helpen,’ aldus Crawford.

Accounts die de donatiefunctie hebben aangezet krijgen een icoontje naast de ‘Follow’-knop in hun account. Bezoekers die op het icoontje klikken krijgen een lijst met door de ontvanger ingestelde betalingsmogelijkheden te zien. Op dit moment kunnen Twittergebruikers gebruik maken van onder andere Patreon en Venmo om fondsen te werven. Ook GoFundMe, het online fondsenwerversplatform, kan aan een Twitter-account worden gekoppeld. Tenslotte staat Twitter ook betalingen in cryptovaluta zoals Bitcoin toe. Twitter rekent geen commissie over de schenkingen.

In ruim een half jaar uitgerold

In februari maakte Twitter bekend een fooienfunctie te willen ontwikkelen. Het doel was om dat nog in 2021 voor elkaar te krijgen. Een aantal maanden later werd ‘Tips’ aan een aantal geselecteerde Engelstalige accounts toegevoegd om de functionaliteit te testen. Journalisten, experts en non-profits plukten daar in eerste instantie de vruchten van. 

Meer over Doneren Social Media Twitter Fooien Donaties Jack Dorsey Esther Crawford

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close