Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Donatiemodule Twitter gelanceerd voor geselecteerde Engelstalige (non-profit)accounts

Nieuws

10 mei 2021

De eerste Twitter-gebruikers hebben nu via hun account toegang tot de nieuwe donatie-optie. De donatie-module werd afgelopen februari aangekondigd. Gebruikers kunnen hun volgers om een financiële bijdrage vragen. Vooralsnog is de functie beschikbaar voor een geselecteerd aantal in het Engels tweetende journalisten, experts en non-profits.

door Redactie Vf

Afgelopen donderdag lanceerde het sociale medium de ‘fooienpot’ (Tip jar). Het icoontje van de donatie-module is te vinden naast de DM- en notificatieknoppen op het account. Volgers kunnen een bedrag achterlaten via betalingsdiensten zoals PayPal en Patreon. De volledige donatie gaat naar de gebruiker.

De donatieknop op Twitter zit naast de DM- en notificatieknop. (C) blog.twitter.com

Twitter verwacht dat de ‘fooienpot’ in de nabije toekomst ruimer uitgerold gaat worden, zodat meer mensen fondsen kunnen werven via hun account. Vermoedelijk breidt het concept zich ook uit voor gebruik in meerdere talen.

Meer over Doneren Social Media Twitter Donaties

Gerelateerde berichten

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close